2022 knotwilglaan
Wenst U zelf bomen te planten ? Of te laten aanplanten, dan kunnen wij U hierin verder helpen.
Wij verkopen voornamelijk knotwilgen (Salix alba)  van eigen kweek, welke tusssen de drie en zeven jaar oud zijn.  Bij het  proces zijn geen sproei-en/of chemische meststoffen gebruikt.  De bomen worden gerooid zonder kluitzakken.
Een knotwilg kan bij geregeld onderhoud zo’n honderd jaar oud worden en is een veelzijdige plant.  Hij kan o.a. geplant worden in kleinere tuinen tot aan slootkanten.  De knotwilg verdraagt vochtige grond en is winterhard.  

Indien U een bestelling wenst te plaatsen of meer info wenst, contactacteer ons via het contactformulier

(Gelieve niet te reageren via de chatbox op de website van 2dehands.

“Beschikbare maten & stamomtrek”

 

  • Stamomtrek 12/16 cm    25 €
  • Stamomtrek 16/20 cm   35 €
  • Stamomtrek 20/25 cm   45 €
  • Stamomtrek 25/30 cm   65 €
  • Stamomtrek 30/35 cm   75 €
  • Stamomtrek 35/45 cm   95 €

(inclusief 6 % BTW)

“Subsidie gemeente Zoersel”

 

Via onderstaande link is het mogelijk een subsidie aan te vragen tot 50€.

Verkoop van bomen
DSC00484
Aanplantingen
Verkoop van bomen

“Snoeien van een knotwilg”

U kan een knotwilg ieder jaar snoeien, maar over het algemeen gebeurt dit eens in de 3 tot 5 jaar. Deze worden voornamelijk geknot in de wintermaanden van november tot maart, vanwege de kleinere kans op vorst is de beste periode van februari tot maart. Hierbij worden de twijgen zo dicht mogelijk bij de stam afgedaan. Wenst u een volle kroon, dan dient de boom gedunt te worden. De twijgen zullen sneller uitlopen dan de andere. Hierdoor ontstaat er een volle kroon.

“Planttijd”

Een knotwilg kan het ganse jaar worden aangeplant. De beste periode is tussen 1 oktober en 1 juni.  Bij warmere periodes of in droge periodes met weinig tot geen dagelijks regen  is het zeer  belangrijk dagelijks de boom van voldoende water te voorzien. Dit om uitdroging te voorkomen.

“Aanplanten of laten aanplanten”

U kunt de boom zelf aanplanten of dit door ons  laten voorzien. Wanneer U een bestelling heeft gedaan, kunnen wij voor U de bomen leveren.  Voorafgaandelijk betaald u een vast tarief voor het bezorgen van de knotwilgen. In samenspraak maken wij een offerte voor het planten van de bomen.